Sang

Sangundervisning til dig

Prof. sang undervisning

Teknik & udtryk

Det er lige præcis de 2 ting gode sangere behersker oveni en talentfuld sangstemme.

Med  over 20 års erfaring  som sanger på internationalt plan ved jeg, hvor vigtigt det er at have sin basis i orden.  Hvis du vil optimere dig indenfor feltet SANG er du havnet det rigtige sted! I min sangundervisning lærer du først de grundlæggende principper indenfor god vejrtrækning efter de 2 åndedræts typer at kende. Disse danner grounding for de sangøvelser din stemme trænes op i. Sangere er sportsfolk på deres helt egen måde og kroppen skal optrænes til at fungere optimalt. Derudover guider jeg dig i skuespilteknikker som gør, at du både er i stand til at præsentere dig som sanger samt være autentisk i din optræden.  Endelig behersker jeg tysk som dansk,  og kan derved give dig den helt rette udtale indenfor særligt tysk litteratur såvel som engelsk, fransk, spansk, italiensk samt de nordiske sprog.  Alle sprog jeg selv synger på.

Min baggrund & uddannelse:

 Jeg har sunget lige fra barns ben af og startede min solo undervisning da jeg var 7 år.  Allerede som 10 årig blev jeg optaget i DR Børnekoret hvor jeg hurtigt rykkede op til Pigekoret og varetog mange  opgaver som solist i ind og udland under ledelse af Tage Mortensen.  I gymnasiet startede jeg med skuespilundervisning hos Kgl. Skuespiller Søren Weiss indtil jeg kom ind på sommerakademiet Mozarteum i Salzburg hos den renommerede sanglærer Prof. Dietger Jacob. Dette møde skulle vise sig at betyde alverden for mig.  Efter jeg havde afsluttet min studentereksamen flyttede jeg ned og boede hos ham hvor jeg gik 1/2 år hver dag i intensiv sangskole hos ham. Tysk lærte jeg derfor meget hurtigt og i 1994 blev jeg efterfølgende optaget på Hochschule für Musik Köln og afsluttede mit Diplom i sang i 2000 med udmærkelse.  Efter Jacobs død fortsatte min undervisning hos 2 af hans kendte elever Monica Pick-Hieronmi og Hans Sotin.  Sideløbende tog jeg sangkurser hos Edda Moser (Nattens Dronning), Tom Krause (Nordisk Litteratur/Sibelius), Gerald Martin Moore (Reneé Fleming´s coach),  Joy Mammen (Lesley Garrets mentor), Neil Seemer (Bel Canto teknik). 

Jeg varetog mit første engagement som solist på Operaen i Pforzheim lige efter afsluttet eksamen og blev derefter ansat som solist på Theater Lübeck i førende roller. Sideløbende debuterede jeg fra Solistklassen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 2003 med Prof. Kirsten Buhl Møller som lærer.  Det var dog først efter flere års intens sangundervisning hos Brigitta Seidler-Winkler, at der kom skub i min karriere. Det var hende der introducerede mig for effekten af de 2 åndedræts typer. Sammen med en af de sidste ægte belcanto  lærere Prof Felix Rolke har de 2 været de afgørende sanglærere for min viden i dag som sanglærer. Jeg har således en privat sanglærer uddannelse igennem Fru Seidler- Winkler samt fra Scala Akademiet i Berlin.  Videre info om mig som sanger her  www.lisatjalve.com

Hvem & hvor?

Jeg er prof. uddannet sanglærer med over 15 års undervisnings erfaring, min styrke er at danne god klang på en solid krop med et særligt udtryk.  Jeg underviser alle aldre, alle er velkomne i min undervisning fra lille til stor.  Mine elever kommer lige fra DR Spirekoret, Pigekoret, Eventyrteatret, Det Ny Teater samt prof. skuespillere, solister, korsangere og amatører. Jeg underviser i egne lokaler i København.  Gratis parkering.

 

 

 

 

 

 

 

 

Skal vi samarbejde?

Børn

Jeg har en lang erfaring i at arbejde sammen med børn. Børn er vores fremtid og jeg elsker at se hver enkelt elevs særlige talent. Jeg har i 6 år været sang instruktør på Eventyrteatrets Dramaskole, samt været sanglærer på flere af teatrets musical forestillinger. Jeg sidder også i teatrets årlige jury som udvælger børn til forestillingerne. Jeg bliver ofte spurgt som advisor inden optagelsesprøver til f.eks. Skt. Annæ eller før filmoptagelser.   Jeg har også arbejdet over en længere årrække som fast sang/klaver lærer på Musikskolen tilhørende Steiner Skolen Kvistgård.

Når jeg arbejder med de rigtige åndedrætsøvelser for børnene oplever jeg, at de finder ind til kernen af sig selv og bliver enormt glade. Også børn med diagnoser som ADHD & AHD er nogle af dem som både sang, performance og den korrekte vejrtrækning kan hjælpe. Endelig er meditation og mindfulness meget gavnligt og burde set med mine øjne være et fast integreret fag i skolen. 

Hvis du ønsker undervisning til dit barn så kontakt mig  og book en tid.